Dykhelg – Väderöarna

Dykhelg - Väderöarna

Datum/Tid

15 juni 2023 - 18 juni 2023
18:00

Certifikatsnivå

OWD

Ledare

Steffo

Typ

Båt/natur/vrak

Plats

Dykleif
Kvarnbergsvägen 23
45745 Hamburgsund

Vi återvänder till Sveriges Maldiverna på nytt efter den tidigare succén!

Väderöarna är en ögrupp invid Kosterhavet på västkusten. En klippskärgård fylld av fantastiska dykplatser. Vi kommer att kolla på helt otrolig topografi, stora kelpskogar, färgglada fiskar, massor av makro och nakensnäckor och en hel del olika krabbor och marint liv.

Saltvatten och lite vattenrörelser gör att det sprudlar av liv i detta område, därför är det även klassat som en av Sveriges marina Nationalparker.

De flesta dykplatserna går ner till 20-30 meter, men det finns några som är lite djupare. Det brukar vara mycket sälar såhär års och vi kan förvänta oss en vattentemperatur på 15-20 grader samt väldigt bra sikt! Det är mer vattenrörelser här än i Östersjön så du behöver ha bra kontroll under vattnet.

Alla dyk sker med en välutrustad dykbåt. Vi får god och hemlagad thaimat till lunch serverad på klipporna på någon av öarna, då kan man även passa på att bada och sola lite om man vill.

Det finns bra med utrymme och möjligheter att hänga upp sin utrustning på land, på kvällarna lagar Viktoria supergod middag som vi äter tillsammans i deras kök med utsikt över Hamburgsund. En av kvällarna har vi kräftkalas med havskräftor fiskade med bur från lokala fiskare, vill du ej ha kräftor så säg till så fixar vi något annat. Det finns kylar och öl/läsk till salu, vill du ta med dig egen dryck är det helt ok!

Så ta med kameran och dykarglädjen och häng på!

 

I paketet ingår 3 nätters boende hemma hos Dykleif med helpension, alltså  nätter, 3 lunch, 2 middagar, 3 frukost. Det blir 3 dagars dykning med båt, 6 dyk totalt plus eventuellt nattdyk som vi bestämmer på plats. Fri luftfyllning.

Man kan hyra lakan och handdukar på plats för 100kr, eller ta med egna. Det finns ett fåtal privata rum mot en tilläggskostnad, är det något för dig så kontakta oss.

Det finns nitrox och ren syrgas att fylla på plats. Behöver du hyra någon utrustning för helgen så ta det med Dykhuset i första hand.

Krav: Du behöver nyligen ha dykt några gånger i Sverige. SMB och dykdator är ett måste för alla dykare. Och ta med dig en dyklampa.

Vi möts i Hamburgsund på kvällen torsdag 15/6, vi försöker samåka i högsta mån för att spara på miljön och dela upp körtimmarna. Vi kommer att kommunicera mer om detta närmare utfärdsdatum. Priset är baserat på utcheckning på söndag eftermiddag. Vill man stanna en natt till och njuta av god mat och trevligt sällskap och vila upp sig en sväng innan resan tillbaka till Stockholm så går det bra mot ett extra tillägg. Kan vara ganska skönt efter en dykhelg.

Denna resa är endast för Dykhusets Dyksällskaps medlemmar, se till att du har uppdaterat ditt medlemskap i tid.

Anmäl dig här och betala in en anmälningsavgift på 1000kr omgående på BG 5607-8645, märk betalningen ”Dykhuset och ditt namn”. Denna avgift återbetalas ej vid avbokning om inte din plats fylls av en annan dykare. Resten av betalningen sker senast 35 dagar innan avresa.

Med reservation för att resan kan komma att ställas in eller maxantal deltagare kan komma att ändras på grund av rådande omständigheter. Siste dykare att anmäla sig blir avbokad först och utfärdsledaren håller koll på detta. I det fallet återbetalas självklart anmälningsavgift!

Dykleif står för resegarantin. LÄNK

Antal platser

5/7 st lediga

Pris

Medlemspris: 5 100,00kr
Ordinarie pris: 5 100,00kr

Du måste logga in eller registrera dig för att kunna utföra en bokning.

Logga in