Mån-fre: 11:00 - 18:00 Lör: 11:00 - 15:00 Sön: Stängt

Divemaster

Divemaster kurs är den första ledarskapsnivån inom sportdykning. Den ger dig möjlighet att jobba med dykning i hela världen. Att jobba som divemaster innebär stort ansvar för andra. En mycket viktig uppgift är därför att vara en positiv förebild för andra dykare. Du får behörighet att guida dykare på nöjesdyk samt att assistera instruktörer på kurser.

Varför ska jag gå min Divemaster kurs på Dykhuset?

Vi har ett mycket effektivt upplägg på kursen. Du anpassar stor del av din tid och kursschema på egen hand efter dina önskemål. Därefter har du dessutom möjlighet att få vara med och assistera på några riktiga kurser och utfärder. För dig som behöver dyka ihop 60 dyk efter avslutad kurs är medlemskap i dyksällskapet ett bra tips där du finner flertalet dykaktiviteter med trevliga människor. Har du tankar på att bli instruktör så är vår Divemasterkurs en perfekt start.
Dykhuset är en av Stockholms äldsta dykskolor och har utbildat dykare sedan 1982. Vi utbildar allt från nybörjare till instruktörer.

Förkrav

  • Advanced Adventurer och Stress/Rescue certifikat eller motsvarande.
  • Hjärt/Lungräddning, oxygen provider och första hjälpen ej äldre än 2 år.
  • Minst 18 år gammal.
  • Godkänt friskintyg för sportdykning, ej äldre än 12 mån.
  • Minst 40 loggade dyk (minst 60 för certifiering).
  • Goda kunskaper i engelska då merparten av studiematerialet är skrivet på engelska.
  • På den här utbildningsnivån är egen komplett dykutrustning ett krav.
  • Certifikat och/eller loggad erfarenhet av: Deepdiving, night/limited visibility och navigation

Kursupplägg

Kursen består av de två kurserna Science of Diving samt Dive guide vilka även kan göras separat. Under kursen utvecklar vi din personliga dykteknik och vattenvana samt teoretiska kunskaper inom områden som dykfysik, miljö, elevutbildning, dykplanering, problemhantering och kartritning. Den praktiska delen består av pool och utomhusträning med rollspel och verkliga situationer. Här kommer vi gå igenom divemasterns uppgifter och ansvar. Du lär dig agera som en professionell dykledare och dykguide samt som hjälp till instruktörer och elever.

Pris: 6495:-

Detta ingår: Digitalt elevmaterial för Science of Diving och Diveguide och luftfyllningar.
Detta tillkommer: Professional base package 695:- och Professional registration 695:- Egen dykutrustning är ett krav på denna nivå.

Efter Divemasterkursen då du har hela världen framför dig som din arbetsplats brukar de flesta sikta på nästa steg som är Assistent instructor. Detta berättar vi gärna er om vid intresse kontakta oss. Välkommen till att förverkliga din nya arbetsplats under ytan!

Kursanmälan