Mån-fre: 11:00 - 18:00 Lör: 11:00 - 15:00 Sön: Stängt

Grundkurs Open Water diver

Vi på Dykhuset har stor erfarenhet av att utbilda dykare då vi är Stockholms äldsta dykskolor. Sedan starten 1982 har vi utbildat allt från nybörjare till instruktörer och vårt mål är att ge dig en ordentlig, säker och rolig dykutbildning.

Open Water Diver Certifikat – välj mellan att avsluta utomlands under ex en resa – eller gå hela kursen hos oss här hemma.

Här startar undervattensäventyret!
Grundkursen i sportdykning är första steget och efter kursen certifieras du som Open Water Diver. Denna kurs ger dig ett internationellt dykcertifikat ned till 18 meters djup som gör det möjligt för dig att följa med på dykresor och dykutfärder, både i Sverige och utomlands. Om du någon gång behöver hyra dykutrustning så fungerar ditt certifikat som ett bevis på att du är utbildad.
Många av de som avslutar kursen hr hemma väljer även att att i samband med denna ta ett torrdräktscertifikat.

Open Water Diver Utlandskurs – Referall

Detta är ett alternativ för dig som planerat en resa inom 12 månader från din kursstart och inte vill använda dina härliga semesterdagar till att läsa teori, sitta i klassrum och öva dykning i pool. Referral betyder överföring och innebär i dyksammanhang att du gör all teori och bassängträningen på en ordinarie Open Water Diver kurs i Sverige men utför utedyken på annan ort. Bortsett från den uppenbara fördelen att du undviker studier på semestern så får du det mesta av kursen på svenska men får genomföra dina första utedyk i varmare vatten. Efter avslutad teori och bassängträning hos oss får du ett referraldokument du visar upp på ett dykcenter världen över inom ett år för avslutning av kursen med de fyra utedyken. Den certifierande instruktören blir den som gör sista utedyket med dig. Alla kostnader för utedyken och certifieringen löser du med dem du gör utedyken med

Så här går det till:

Vid bokning får du tillgång till den interaktiva kurslitteraturen, där kommer du på egen hand via självstudier läsa igenom och svara på frågorna innan kursstarten.
Bra att vara ute i god tid här så du kommer väl förberedd till kursstarten.
Det schemalagda kursupplägget sker under flera tillfällen. Vi börjar alltid inomhus med teori och bassängträningen och när denna är avklarad återstår de fyra utedyken vilka vi gör under två heldagar. Alternativt om du valt referall alternativet så avslutar du på ex resan. Du kan välja mellan att gå intensivkurs helg- eller dag, kvällsutbildning (se kursschemat nedan).
Vi kan även ordna en privatkurs efter egna önskemål (grupp på minst fyra personer).

I kursen ingår:

  • Digitalt kursmaterial
  • Teorilektioner, Bassänglektioner och 4 utedyk för dig som valt att göra utedyken med oss.
  • Utrustningshyra inkl. luftfyllningar
  • Persontransport i mån av plats
  • Digitalt och fysiskt certifikat samt certifieringskostnad – för dig som valt referall ordnar det certifierande dykcentret detta.
  • Värdecheckar till ett värde av 1600:- som innefattar presentkort på provdyk (495:-), dykutfärd (250:-), hyra av utrustning till en fortsättningskurs (450:-) och rabatt vid köp av dykutrustning till kursen innefattande komplett ABCDE paket (400:-).

Kurskrav:

  • För att dyka med oss behöver du vara 10 år fyllda.
  • Simkunnig 200m
  • Kunna trampa vatten i 10 minuter
  • Du behöver även fylla i en hälsodeklaration för sportdykning som intygar att du är fullt frisk. I vissa fall kan din hälsodeklaration behöva kompletteras med en läkarundersökning, det kan vi hjälpa dig med då vi har ett aktivt samarbete med flera dykläkare.

Vad kostar det:

Pris kvällskurs teori och bassängträning: 3995:‐ (alternativt presentkort från Upplevelsebolag!)
Pris helgkurs/dagintensiv teori och bassängträning: 4495:-
För dig som valt att göra dina utedyk med oss så tillkommer kostnad för detta – Utedyk under två dagar: 2000kr

Går det mer än två månader efter din senaste bassänglektion tills att du gör dina utedyk med oss behöver du göra ett repetitionspass i bassäng till en kostnad. Om tiden passerar mer än 12 månader mellan sista bassängpasset och första utedyket på DYKHUSET är din tidigare kursavgift förverkad och du behöver gå om hela teori och bassängträningen på nytt till nytt kurspris.

Vad tillkommer:

Personlig utrustning (badkläder, mask, imskyddsmedel, snorkel och fenor för apparatdykning), dina måltider. Önskar du avsluta grundkursen med dina utedyk hos oss kommer du att behöva hälrems/halvfotsfenor för apparatdykning. Vi rekommenderar då även starkt att införskaffa egna boots och handskar dessa går även att hyra för 300kr/paret under hela kursen.

Hur ser kursplaneringen ut ?

Kursalternativ – kväll.
Under tre kvällar går vi igenom teori samt dykträning i bassäng.
Samtliga tillfällen börjar efter kl. 17:00 och avslutas senast 22.30.

Kursalternativ – helg.
Fre ca 18:00-20:00 Genomgång av teori.
Lör ca 08:30-17:00 Genomgång av teori och dykträning i bassäng.
Sön ca 08:30-17:00 Genomgång av teori, slutskrivning och dykträning i bassäng.

Helg 2, utedykshelg – för dig som väljer att avsluta kursen med oss.

Lör ca. 08:00 samling för avresa till dykmål i närskärgården. Om möjligheter finns grillar vi. Hemresa vid ca 17.00.
Sön ca. 08.00 Två dyk utomhus med grillmöjligheter. Hemresa vid ca kl 17.00.

Observera att detta endast är ca. tider kvällstid och helgtid som kan variera beroende på gruppens storlek och datum som kursen förefaller på.

Vid tillräckligt intresse erbjuds även utedyk vintertid på begäran maila isf in dina önskemål på helger du önskar detta med oss i annat fall erbjuder vi schemalagda utedyksdatum enligt nedan mellan april/maj – december.
Vid för lågt deltagarantal och beroende på väder och vind kan utedyksdatum ställas in!

Om vårt kursschema inte skulle passa kan vi skräddarsy kursen efter tider som fungerar bättre för dig. Detta gäller dock inom rimliga gränser och efter överenskommelse. Privatkurser utförs endast vid minst fyra fullt betalande elever.

Välkomna

 

Kursschema

Teori, bassäng och slutskrivning

Maj
Kvällstid alt 1: 2, 8, 15/5
Kvällstid alt 2: 16, 22, 29/5

Helgtid alt. 1: 10, 11, 12/5
Helgtid alt 2: 24, 25, 26/5

Juni
Kvällstid alt 1: 30/5, 5, 12/6
Kvällstid alt 2: 13, 19, 26/6

Helgtid alt. 1: 7, 8, 9/6
Helgtid alt 2: Kanske!

Juli
Kvällstid alt 1: 4, 10, 17/7
Kvällstid alt 2: 18, 24, 31/7
Helgtid alt. 1: 5, 6, 7/7
Helgtid alt 2: 19, 20, 21/7

Augusti
Kvällstid alt 1: 1, 7, 14/8
Kvällstid alt 2: 15, 21, 28/8

Helgtid alt. 1: 2, 3, 4/8
Helgtid alt 2: Kommer!

Utedykning

Maj
Helgtid alt. 2. 18-19/5

Juni
Helgtid alt. 1. 15-16/6
Helgtid alt. 2. 29-30/6

Juli
Helgtid alt. 1. 13-14/7
Helgtid alt. 2. 27-28/7

Augusti
Helgtid alt. 1. 10-11/8
Helgtid alt. 2. 24-25/8

 

 

 

Kursanmälan