Mån-fre: 11:00 - 18:00 Lör: 11:00 - 15:00 Sön: Stängt

Utfärder

Här visas de utfärder som är planerade just nu. Klicka på en utfärd för mer information och anmälan. På våra utfärder tar vi med oss grill, ketchup och senap samt varmvatten, saft, kaffe och te. Är ni nya till utfärdsplatserna och vill ha guidning så finns våra utfärdsledare för att hjälpa er. Behöver ni hyra utrustning så har vi det ni behöver. Vid samåkning i bil delas kostnaden för drivmedel bland resenärerna.

Medlemmar i Dyksällskapet har förtur på våra alla våra dykutfärder! Är du inte redan medlem rekommenderar vi dig medlemskap i annat fall finns risk att du inte kan få en plats på dykutfärden alternativt du kan bli av med en redan bokad och betald plats.

Vid bokning av våra landbaserade dykutfärder går dessa att avboka/omboka fram till 48h innan. Vi kör endast landbaserade dykutfärder vid minst två stycken bokade deltagare. Beträffande båtdyk är dessa ej av/ombokningsbara.
Vid dykresor gäller individuella bokningsvillkor se dessa under respektive dykresa.

Häng med oss på mysiga dyk i Stockholmsområdet och Nordens vatten!

jun 2024

06

Dykhelg – Väderöarna

kl: 18:00

Dykhelg - Väderöarna

Tid

Starttid: 18:00
Sluttid: 18:00

certificatsnivå

  • OWD

Ledare

Ingen vald

Typ

Båt/natur/vrak

Plats

Dykleif
Kvarnbergsvägen 23
45745 Hamburgsund

Vi återvänder till Sveriges Maldiverna på nytt efter den tidigare succén!

Väderöarna är en ögrupp invid Kosterhavet på västkusten. En klippskärgård fylld av fantastiska dykplatser. Vi kommer att kolla på helt otrolig topografi, stora kelpskogar, färgglada fiskar, massor av makro och nakensnäckor och en hel del olika krabbor och marint liv.

Saltvatten och lite vattenrörelser gör att det sprudlar av liv i detta område, därför är det även klassat som en av Sveriges marina Nationalparker.

De flesta dykplatserna går ner till 20-30 meter, men det finns några som är lite djupare. Det brukar vara mycket sälar såhär års och vi kan förvänta oss en vattentemperatur på 15-20 grader samt väldigt bra sikt! Det är mer vattenrörelser här än i Östersjön så du behöver ha bra kontroll under vattnet.

Alla dyk sker med en välutrustad dykbåt. Vi får god och hemlagad thaimat till lunch serverad på klipporna på någon av öarna, då kan man även passa på att bada och sola lite om man vill.

Det finns bra med utrymme och möjligheter att hänga upp sin utrustning på land, på kvällarna lagar Viktoria supergod middag som vi äter tillsammans i deras kök med utsikt över Hamburgsund. En av kvällarna har vi kräftkalas med havskräftor fiskade med bur från lokala fiskare, vill du ej ha kräftor så säg till så fixar vi något annat. Det finns kylar och öl/läsk till salu, vill du ta med dig egen dryck är det helt ok!

Så ta med kameran och dykarglädjen och häng på!

I paketet ingår 3 nätters boende hemma hos Dykleif med helpension, alltså  nätter, 3 lunch, 2 middagar, 3 frukost. Det blir 3 dagars dykning med båt, 6 dyk totalt plus eventuellt nattdyk som vi bestämmer på plats. Fri luftfyllning.

Man kan hyra lakan och handdukar på plats för 100kr, eller ta med egna. Det finns ett fåtal privata rum mot en tilläggskostnad, är det något för dig så kontakta oss.

Det finns nitrox och ren syrgas att fylla på plats. Behöver du hyra någon utrustning för helgen så ta det med Dykhuset i första hand.

Krav: Du behöver nyligen ha dykt några gånger i Sverige. SMB och dykdator är ett måste för alla dykare. Och ta med dig en dyklampa.

Vi möts i Hamburgsund på kvällen torsdag 6/6, vi försöker samåka i högsta mån för att spara på miljön och dela upp körtimmarna. Vi kommer att kommunicera mer om detta närmare utfärdsdatum. Priset är baserat på utcheckning på söndag eftermiddag. Vill man stanna en natt till och njuta av god mat och trevligt sällskap och vila upp sig en sväng innan resan tillbaka till Stockholm så går det bra mot ett extra tillägg. Kan vara ganska skönt efter en dykhelg.

Denna resa är endast för Dykhusets Dyksällskaps medlemmar, se till att du har uppdaterat ditt medlemskap i tid.

Anmäl dig här och betala minst in en anmälningsavgift på 1000kr omgående. Denna avgift återbetalas ej vid avbokning om inte din plats fylls av en annan dykare. Resten av betalningen sker senast 30 dagar innan avresa.

Med reservation för att resan kan komma att ställas in eller maxantal deltagare kan komma att ändras på grund av rådande omständigheter. Siste dykare att anmäla sig blir avbokad först och utfärdsledaren håller koll på detta. I det fallet återbetalas självklart anmälningsavgift!

Resegaranti ställd av Dykhuset LÄNK

Antal platser

6/7 st lediga

Pris

Medlemspris: 1 000,00kr
Ordinarie pris: 5 500,00kr

Du måste logga in eller registrera dig för att kunna utföra en bokning.

Logga inRegistrera dig här

aug 2024

15

Return of the Wreckening!

kl: 18:00

Return of the Wreckening!

Tid

Starttid: 18:00
Sluttid: 18:00

certificatsnivå

  • OWD
  • Torrdräkt och Nitrox

Ledare

Steffo

Typ

Båt/natur/vrak

Plats

Dive Åland
Fiskehamnsvägen 22
22100 Mariehamn

Följ med Dykhuset till det vackra Åland med många välbevarade fantastiska vrak! Dykhuset drar till Åland igen i augusti 2024!
Vrakdykning på Åland, är en unik upplevelse. Tack vare rådande vattenförhållanden i Östersjön, med låg salthalt och avsaknad av skeppsmask, konserveras gamla trävrak och stålfartyg bryts ned väldigt långsamt. Detta i kombination med en unik dyklagstiftning gör att vraken i Ålands vatten är mycket intakta.

OBS!
Certifikationskrav innefattar torrdräktscert, nitrox samt deep eller AOWD samt god torrdräktsvana/semidry i kallt vatten då vattentemperaturen kan krypa ner till låga grader.
Utrustningskrav innefattar dyklampa, SMB samt dykdator.
Vi spenderar tre dagar på Åland och gör totalt 6 vrakdyk på 32% Nitrox. Så vi har gott om tid att ta in de fina detaljerna. Djupen ligger på ca 15-35 meter. Vi bor på Övernäsgården och åker färja till Åland torsdag kväll, samt tillbaka på söndag kväll.

I resan ingår:

32% Nitrox för alla dyk
6 vrakdyk från båt
Boende 3 nätter på Övernäsgården
Frukost
Sängkläder och handdukar

Vid bokning betalas 1000 kr till Dykhuset antingen direkt i butiken eller via hemsidan. Resterande betalning sker senast 6 veckor innan avfärd. Vid avbokning återbetalas ej avgiften om inte din plats kan täckas av någon annan. Din plats är säkrad först när anmälningsavgiften för resan kommit in. Vi reserverar oss för prishöjningar.

Vi ses i Åland!

Resegaranti ställd av Dykhuset LÄNK

Antal platser

4/8 st lediga

Pris

Medlemspris: 1 000,00kr
Ordinarie pris: 6 250,00kr

Du måste logga in eller registrera dig för att kunna utföra en bokning.

Logga inRegistrera dig här

sep 2024

05

Dykhelg – Smögen

kl: 18:00

Dykhelg - Smögen

Tid

Starttid: 18:00
Sluttid: 18:00

certificatsnivå

  • OWD

Ledare

Ingen vald

Typ

Båt/natur/vrak

Plats

Smögen Dyk & Upplevelse
Klevenvägen 30
456 51 Smögen

Häng med till västkustens bekvämaste dykcenter?!
Ta chansen att få möjlighet att uppleva krabbor i olika former och storlekar, hummer, snäckor av olika varianter och bläckfisk. I början av september åker vi och upplever denna magiska undervattensfauna! 🐙🐠

Tre nätters boende med frukost, lunch och middag hos Smögen Dyk och Upplevelse. Vi bor i gemensamt 6-bäddars rum med havet precis utanför fönstret. Finns möjlighet att boka dubbelrum för en tilläggskostnad. Önskas annat boende får man ordna och bekosta detta på egen hand.

I paketet ingår utöver boende och måltider, 6 båtutfärder, 2 på fredagen, 2 på lördagen och 2 på söndagen. Dessutom ingår fri luft och för den som vill dyka med nitrox så kostar det 50kr per flaska att fylla upp. Vill du dyka mer så går det utmärkt att göra kvälls/natt dyk i Smögen dyk och upplevelses egen hamn (landdyk). Vill du göra fler dyk från båt så går det säkert att ordna på plats för en tilläggskostnad. Har du certifikat för skoter så finns det att hyra.

Även om vi hoppas på bästa väder, så är det lämpligt att dyka med torrdräkt. SMB och lampa (för kvälls/nattdyk) är ett krav.

Vi kommer dyka från allt mellan 10-35 meter, så denna resa passar även dig som har OWD cert.

Vi träffas på Smögen Dyk och Upplevelse på torsdag kväll. För de som inte kan vänta med dykning till fredag så ta gärna ett kvällsdopp.

Samåk gärna, det är en bit till Smögen, det blir miljövänligare, billigare och trevligare.

Vid bokning sker omgående betalning av bokningsavgift 1000kr. Slutbetalning sker senast 30 dagar innan avresa. Betalning är ej återbetalningsbar om platsen inte kan ersättas.

Resegaranti ställd av Dykhuset LÄNK

Antal platser

10/10 st lediga

Pris

Medlemspris: 1 000,00kr
Ordinarie pris: 5 300,00kr

Du måste logga in eller registrera dig för att kunna utföra en bokning.

Logga inRegistrera dig här
1 2